Basilikaleivällä kuorrutettua Alaskanseitiä & vihannes-puttanescapastaa

Basilikaleivällä kuorrutettua Alaskanseitiä & vihannes-puttanescapastaa
15 min
kypsennysaika
4
Annokset

Alaskanseitiin saa uutta makua, kun sen päälle laitetaan herkullinen basilikakuorrute. Kylkeen sopii perinteinen puttanescapasta, jossa maistuvat kaprikset, oliivit ja tomaatit. Pasta viimeistellään Välimeren Paistovihanneksilla.

Valmistus

  1. Yhdistä basilikanlehdet ja paahdettu leipä yleiskoneen kutterissa tai morttelissa. Hienonna tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon keltuainen ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi. 
  2. Kauli massa leivinpapereiden välissä noin 3 millin paksuiseksi levyksi. Anna levyn jäähtyä pakkasessa. Kun levy on kovettunut, leikkaa siitä seitifileen kokoinen suorakulmio.
  3. Levitä fileet uunipellille. Mausta seitifileet suolalla ja nosta päälle basilikakuorrute. Paahda kala uunissa 220 asteessa grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.
  4. Keitä rigatonipasta ohjeen mukaan.
  5. Laita laakealle pannulle oliiviöljy ja hienonnetut valkosipulit. Anna valkosipulin kuullottua noin 15 sekuntia. Lisää joukkoon kaprikset, oliivit, anjovikset ja paistovihannekset. Paista noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattikastike ja anna hautua noin 6 minuuttia. 
  6. Lisää kastikkeen joukkoon pasta ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile Alaskanseiti pastan kera ja viimeistele parmesan-juustolla ja tuoreella basilikalla.

Ainesosat

Tähän reseptiin tarvittavat Findus-tuotteet

Ainesosien luettelo

1 
tl
 
suolaa
1 
pkt
 
3 
viipaletta
 
paahtoleipää
 
paahdettuna
1/2 
tl
 
suolaa
 
rouhittua mustapippuria
1 
keltuainen
150 
g
 
pehmeää voita
 
Pasta:
400 
g
 
rigatonipastaa
3 
rkl
 
oliiviöljyä
2 
valkosipulinkynsi
 
hienonnettuna
2 
rkl
 
kaprista
50 
g
 
kalamata-oliiveja
 
kivettöminä
3 
anjovis-filee
1 
pkt
 
400 
g
 
tomaattikastiketta
 
 
viimeistelyyn raastettua parmesan-juustoa sekä tuoretta basilikaa
2 
pkt
 

Oletko valmistanut tämän reseptin? Jätä meille arvostelu!

Anna lisätietoja:
* Pakollinen tieto
* Pakollinen tieto