15 min
kypsennysaika
4
Annokset
Alaskanseitiin saa uutta makua, kun sen päälle laitetaan herkullinen basilikakuorrute. Kylkeen sopii perinteinen puttanescapasta, jossa maistuvat kaprikset, oliivit ja tomaatit. Pasta viimeistellään Välimeren Paistovihanneksilla.
Valmistus
- Yhdistä basilikanlehdet ja paahdettu leipä yleiskoneen kutterissa tai morttelissa. Hienonna tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon keltuainen ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
- Kauli massa leivinpapereiden välissä noin 3 millin paksuiseksi levyksi. Anna levyn jäähtyä pakkasessa. Kun levy on kovettunut, leikkaa siitä seitifileen kokoinen suorakulmio.
- Levitä fileet uunipellille. Mausta seitifileet suolalla ja nosta päälle basilikakuorrute. Paahda kala uunissa 220 asteessa grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.
- Keitä rigatonipasta ohjeen mukaan.
- Laita laakealle pannulle oliiviöljy ja hienonnetut valkosipulit. Anna valkosipulin kuullottua noin 15 sekuntia. Lisää joukkoon kaprikset, oliivit, anjovikset ja paistovihannekset. Paista noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattikastike ja anna hautua noin 6 minuuttia.
- Lisää kastikkeen joukkoon pasta ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile Alaskanseiti pastan kera ja viimeistele parmesan-juustolla ja tuoreella basilikalla.
Ainesosat
Tähän reseptiin tarvittavat Findus-tuotteet
Ainesosien luettelo
1
tl
suolaa
1
pkt
3
viipaletta
paahtoleipää
paahdettuna
1/2
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
1
keltuainen
150
g
pehmeää voita
Pasta:
400
g
rigatonipastaa
3
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynsi
hienonnettuna
2
rkl
kaprista
50
g
kalamata-oliiveja
kivettöminä
3
anjovis-filee
1
pkt
400
g
tomaattikastiketta
viimeistelyyn raastettua parmesan-juustoa sekä tuoretta basilikaa
2
pkt