1 h
kypsennysaika
4
Annokset
Ruispaneroitu Alaskanseiti on maukas vaihtoehto perinteiselle korppujauhotetulle kalalle. Ruispaneroitu Alaskanseiti, kermaviilikastike ja tilli-perunapyree muodostavat herkullisen kokonaisuuden ja annos maistuu perheen pienimmillekin.
Valmistus
- Laita perunat kiehumaan ja mausta keitinvesi suolalla.
- Hienonna ruisleivät muruksi joko yleiskoneen kutterikulhossa tai veitsellä. Mausta seitifileet suolalla. Pyörittele kalat ruismuruissa. Anna levätä hetki.
- Sekoita kastikkeen aineet yhteen ja anna maustua jääkaapissa.
- Kun perunapyreen perunat alkavat olla kypsiä, lämmitä maito ja voi kattilassa. Lisää joukkoon tilli. Aja sauvasekoittimella tilli tasaiseksi nesteeseen. Kaada perunoista keitinvesi pois ja anna höyrystyä. Hienonna perunat vatkaimella ja lisää joukkoon tillimaito. Mausta suolalla.
- Paista kalat rapeiksi voissa molemmin puolin ja tarjoile kastikkeen sekä perunapyreen kera.
Ainesosat
Tähän reseptiin tarvittavat Findus-tuotteet
Ainesosien luettelo
2
pkt
1-2
tl
suolaa
4
palaa
kuivaa ruisleipää
3
rkl
voita
Kastike:
1
dl
kurkku
raastettuna ja valutettuna
1
dl
fenkolia
raastettuna
3
dl
kermaviiliä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria
rouhittuna
2
rkl
sitruunamehua
Perunapyree:
600
g
jauhoista perunaa
kuorittuna
1 1/2
dl
kulutusmaitoa
100
g
voita
1
pkt
2
tl
suolaa