Valmistus
Kuullota hienonnettu sipuli voi-öljyseoksessa.
Lisää joukkoon porkkanat ja perunat, sekoita.
Lisää vesi ja pippurirouhe mukaan.
Keitä kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää kerma, lohikuutiot, suola ja tilli.
Kiehauta n. 5 min ja tarkista maku.
Tarjoiluehdotukset
Lohikeitto, niin kuin keitot yleensäkin, maistuvat monen mielestä parhailta, kun palan painikkeena on raikasta, kylmää maitoa tai vettä sekä maukasta leipää, kuten ruisleipää tai sekaleipää. Tarjoa leipä sellaisenaan, voin tai margariinin kanssa tai vaikkapa miedon juuston, kuten edamin tai kermajuuston kera. Herkullista lohikeittoa kannattaa valmistaa kerralla isompikin kattilallinen, koska monien mielestä keiton maku kehittyy ja tulee täyteläisemmäksi viileässä jääkaapissa vietetyn yön jälkeen.
Oletko muuten ajatellut, että maukas lohikeitto on paitsi yksi arvostetuimmista arkiruoista, myös klassikko, jota voi hyvin tarjota vaikkapa ulkomaisille vieraille – kermainen lohikeittohan leimallisesti suomalainen ja pohjoinen ruoka, joka tehdään lohen lisäksi hyvin perinteisistä suomalaisen keittiön vihanneksista, jotka kesällä voi kerätä vaikka omasta kasvimaasta.
Finduksen kermainen lohikeitto on erinomainen vaihtoehto, kun haluat valmistaa hyvää keittoa nopeasti ja helposti. Resepti sisältää vain muutaman raaka-aineen, jotka löydät helposti lähes mistä tahansa kaupasta. Pakasteena olevat lohikuutiot voit kaataa suoraan jäisinä pussista keittoon – hieman tilliä päälle, muutama minuutti hautumista ja herkkuateria on valmis. Lohisopan valmistaminen ei voi olla enää tämän helpompaa!
Ainesosat
Tähän reseptiin tarvittavat Findus-tuotteet
Ainesosien luettelo
Oletko valmistanut tämän reseptin? Jätä meille arvostelu!
Mitä mieltä asiakkaamme ovat
-
HyväKiitettäväKyllä, suosittelisin tätä tuotetta muille