Vinkit talvella grillaamiseen
Talvisesonkina on mukavampaa valmistaa sellaista ruokaa, jossa kokin ei tarvitse olla pitkään ulkona palelemassa. Nopeasti valmistuvat raaka-aineet tai vaihtoehtoisesti pitkään grillissä hautuvat ruoat toimivat hyvin pakkasella.
Jos ulkona on kovin kylmä kannattaa huomioida, että grillin kuumenemiseen menee enemmän aikaa. Grillin lämmittämisessä ei kannata kiirehtiä, jotta voi varmistaa grillin olevan sopivan kuuma ennen grillauksen aloittamista. Talvigrillausta kannattaa tehdä ajan kanssa ja varmistaa turvalliset grillausolosuhteet.
Mitä talvigrillaajan kannattaa muistaa?
Grilli ja grillausympäristö
Ennen grillauksen aloittamista kannattaa varmistaa grillin toimivuus ja puhtaus. Jos grilliä on käytetty edellisen kerran kesäkautena, grilli tulee poistaa lumesta ja puhdistaa. Grilli tulee sijoittaa paloturvalliseen paikkaan, huomioiden tuuli ja lumitilanne. Grillausympäristössäa on syytä huomioida myös valaistus.
Grillaajan omat varusteet
Grillaajan kannattaa varautua pukeutumalla lämpimästi sään mukaan. Kädet on hyvä suojata hansikkailla.
Ruokien esivalmistelu
Grillaamisen esivalmistelu on hyvä tehdä sisätiloissa niin pitkälle kuin mahdollista. Tällöin kokki pysyy lämpimänä ja ulkona oloaika mahdollisimman lyhyenä. Esivalmistellut ruoat voi laittaa esimerkiksi kannellisiin purkkeihin tai muihin suljettaviin astioihin, joissa ne on helppo kuljettaa grillipaikalle.
Astiat valmiille ruoille
Kypsyneet ruoat kannattaa laittaa suljettaviin astioihin, jotka saa kätevästi vietyä ateriointipaikalle.
Muuta muistettavaa
Tarvikkeiden ja astioiden kuljettaminen grillipaikalle ja sieltä pois hoituu näppärästi esimerkiksi suljettavassa kylmälaukussa.