15 min
kypsennysaika
4
Annokset
Klassinen caesarsalaatti sopii niin lounaaksi, päivälliselle kuin noutopöytäänkin. Salaatista saa ruokaisamman, kun sen tarjoilee kalapuikkojen kera. Itse tehty caesarkastike kruunaa kokonaisuuden.
Valmistus
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunankuori. Anna kiehua muutama minuutti ja siirrä kattila syrjään.
- Lado kalapuikot uunipellille ja lusikoi niiden päälle sitruunavoita. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Valmista caesarkastike: Mittaa korkeareunaiseen kulhoon muna ja anjovisfileet. Hienonna tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sitruunamehu, parmesan-juusto, worchestershire ja valkosipuli. Sekoita voimakkaasti ja lisää joukkoon öljy ohuena nauhana. Lisää joukkoon tilli ja mausta lopuksi suolalla sekä mustapippurilla.
- Leikkaa romainesalaatti suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa salaatti, juustolastut ja kastike. Nosta lautaselle. Leikkaa paahdetut kalapuikot vinottain ja nosta lämpimänä salaatin päälle. Tarjoile.
Ainesosat
Tähän reseptiin tarvittavat Findus-tuotteet
Ainesosien luettelo
1
pkt
Filee kalapuikot
50
g
voita
1/2
sitruunankuori
raastettuna
2
kpl
romainesalaattia
80
g
parmesan- tai pecorinojuustoa lastuina
Caesarkastike:
1
kananmuna
3
anjovis-filee
hienonnettuna
1
rkl
sitruunan mehu
2
rkl
parmesan-juustoa
raastettuna
1
rkl
worcestershire-kastiketta
2
valkosipulinkynsi
hienonnettuna
2-3
dl
oliiviöljyä
2
rkl
suolaa ja mustapippuria