Klassinen ruusukaali-pekoni ateria
Ruusukaali ja pekoni on mainio talvinen lisuke lipeäkalalle, kalkkunalle ja kinkulle.
Ruusukaali on mitä parhainta talviruokaa sillä sen sato voidaan korjata ensimmäisten yöpakkasten jälkeen. Se sopii makunsa puolesta myös mainiosti joulupöydän ja muiden voimakkaan makuisten talvisten ruokien lisukkeeksi.
Valmistus
- Leikkaa pekoni paloiksi, mikäli tarpeen. Paista lämpimässä paistinpannussa ja laita sivuun odottamaan.
- Laita hieman öljyä sekä ruusukaalit suureen, lämpimään paistinpannuun. Paista ruusukaaleja noin 6–7 minuuttia samalla käännellen. Voit alentaa lämpöä paistamisen loppua kohti.
- Lisää pekoni paistamisen loppuvaiheessa.
- Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Mikäli olet käyttänyt kuivasuolattua pekonia, ei lisää suolaa välttämättä tarvita.
Tarjoiluehdotukset
Tarjoile ruusukaali ilman pekonia
Käytä pekonin sijaan pähkinöitä. Rouhi hasselpähkinät, saksanpähkinät tai cashewpähkinät ja sekoita joukkoon tai paista ruusukaalien kanssa viimeisenä. Pinjansiemenet ja leipäkrutongit toimivat myös pekonin sijaan. Krutonkien valmistaminen itse estää ruokahävikin syntymistä ja voit lisäksi maustaa ne juuri kuten itse haluat.
Käytä pähkinöitä ja siemeniä vaikka näin
Lisää ruokaan rouhittuja hasselpähkinöitä paistamisen loppua kohden. Sekoita lopuksi joukkoon omenanpaloja ja hienoksi silputtua persiljaa. Voit myös puristaa joukkoon sitruunamehua.
Paista ensin pinjansiemeniä kuivalla pannulla ja laita sitten sivuun. Paista ruusukaaleja hienonnetun valkosipulin kanssa ja kaada joukkoon sekoitus hunajaa sekä valkoviinibalsamicoa tai omenaviinietikkaa, joka saa kiehua pannussa paistamisen lopuksi. Lisää lopuksi pinjansiemenet ja parmesaania maun mukaan.
Mikäli käytät pekonia, voit lisätä sen tässä vaiheessa tai tarjoilla sen lisukkeena erikseen.