5 min
valmistusaika
20 min
kypsennysaika
4
Annokset
Ruusukaali on halkaisijaltaan reilun parin sentin kokoinen ja muistuttaa pientä kaalinkerää. Se sopii monenlaisien ruokien lisukkeeksi. Tarjoile pähkinäöljyssä pyöritetyt ruusukaalit paahdetun vuohenjuuston kera.
Valmistus
- Sekoita vinegretin aineet yhteen ja sekoita kunnes suola on liuennut nesteeseen. Anna maustua huoneenlämmössä.
- Leikkaa ruusukaalit neljään osaan ja laita kulhoon. Kaada päälle pähkinäöljy ja suola. Pyörittele sekaisin. Paista kuumalla pannulla kaaleihin reilusti väriä. Lisää lopuksi pannulle voi ja anna sen ruskistua. Ota kaalit pois pannulta.
- Murusta vuohenjuusto uunipellille ja paahda 230 asteessa grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.
- Sekoita kulhossa ruusukaali, viikunalohkot, saksanpähkinät ja rucola. Mausta reilusti hunajavinegretillä. Annostele salaatti lautaselle ja nosta päälle paahdettua vuohenjuustoa. Voit viimeistellä salaatin pirskottelemalla päälle vielä vinegrettiä ja rouhimalla päälle mustapippuria.
Ainesosat
Tähän reseptiin tarvittavat Findus-tuotteet
Ainesosien luettelo
1
pkt
Ruusukaali
2
rkl
pähkinäöljyä
1
tl
suolaa
1
rkl
voita
200
g
pehmeää vuohenjuustoa
6
viikuna
lohkoiksi leikattuna
1
dl
saksanpähkinää
paahdettuna
1
pnt
rucolaa
Hunajavinegretti:
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria